”Geluk dwing je af. Bullshit!”

21 oktober, 2011 § Een reactie plaatsen

“Succes is maakbaar door de kracht van denken; daar gaat het om. Wie positief denkt en daardoor beter in zijn vel zit, zal beter presenteren,” aldus Hans van Breukelen in Helden 10.

Wie nu denkt ‘ja, dat is lekker makkelijk praten, als alles meezit’, heeft het mis. Van Breukelens vrouw Karen overleed op 13 oktober 2009.

Een standbeeld
“Geluk dwing je af. Bullshit! Dat dwing je niet af. Het overkomt je, net als pech. Maar de manier waarop je met die omstandigheden omgaat, bepaal je zelf,” vindt Van Breukelen. Hij vindt dan ook dat zijn vrouw Karen een standbeeld verdient. Voor de manier waarop zij met haar ziekte omging.

In Helden 10 houdt Van Breukelen een eerbetoon aan zijn vrouw. Bijzonder liefdevol.

Karen maakte Hans van Breukelen beter’, schreef een sportcolumnist na Karens overlijden. In de woorden van Van Breukelen zelf: “Een betere coach en sparringpartner dan Karen had ik me niet kunnen wensen.” Dankzij haar liet hij zien de beste keeper van Nederland te zijn. Werd hij in een seizoen landskampioen, won hij de beker, de Europacup I én wint hij met Oranje het EK.

Waanzinnig veel plezier
Van Breukelen: “Een winnaar is degene die het maximale uit zijn talent haalt, daar zodoende waanzinnig veel plezier aan beleeft en dat plezier met anderen deelt. En voor mij is Karen daar het prototype van.” Om zijn visie te delen, niet alleen met sporters, maar ook met artsen, stadswachten, noem maar op, schreef Van Breukelen ‘Winnen, van talent tot topspeler‘. Want: waar leer je zoiets? Van Breukelen: “Niet op school, de universiteit of een trainersopleiding.”

Gisteren presenteerde Van Breukelen zijn boek in het Utrechtse Stadion Galgenwaard. Een deel van de opbrengst gaat naar de stichting Spieren voor Spieren, de Dirk Kuyt Foundation en de Suriprofs.

Meer informatie over ‘Winnen; van talent naar topspeler’ vindt u op Van talent naar Topspeler. Of volg Topspeler op Twitter.

//(c) foto: cover ‘Winnen; van talent naar topspeler’, (c) Foto voor Helden: Dirk Jan van Dijk.

—*—
Deze blog verscheen eerder op HeldenMagazine.nl (13 september 2011)

Advertenties

Getagd: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Wat is dit?

Je leest nu ”Geluk dwing je af. Bullshit!” voor iSheila's Biodome.

Meta

%d bloggers liken dit: